Cloudworks på dørstokken til Draculas land

Cloudworks på dørstokken til Draculas land

Hvert år drar hele selskapet på en tur sammen. I år var det til vår gode kollega Andrei sitt hjemland Romania. Et uutforsket område for mange av oss.

Fra torsdag til søndag fikk vi oppleve et helt nytt land, kultur, by, mat, livsstil - og som forventet ble vi bedre kjent med både gamle og nye kollegaer!

Uutforsket område

I det vi landet i Bucuresti ønsket den herlige sommertemperaturen oss velkommen, sammen med sjåføren vår som skulle ta oss til hotellet. Vi fant fort ut at trafikken er forferdelig. Det kom likevel ikke som en overraskelse siden populasjonen i Bucuresti er dobbelt så stor som Oslo, 3 til 4 ganger med transittrafikk, og mange benytter seg av bil som transportmiddel.

På vei til hotellet ble vi imponert over hvor storslagne de kommunistiske bygningene var, slik som Casa Presei Libere og Parlamentspalasset, samt byens arkitektur generelt.

Etter en kjapp innsjekk og utpakking dro vi på restauranten Maize. Det er en elegant rumensk restaurant som ligger i det herskapelige området Bucureşti, Dorobanti. Kokkene har gjenoppfunnet rumensk mat og tatt det til et helt nytt nivå av raffinement og kreativitet. Vi ble bortskjemt med nydelig tilrettelagte retter hvor de hadde benyttet seg av ingredienser fra lokale produsenter rundt om i landet.

Hele teamet i Romania
   
   

Kompetansedag

Fredagen var det duket for kompetansedag. Da diskuterte vi ulike prosjekter, samt strategien for selskapet. Vi anser det å sette av tid til at alle skal bli hørt, og at hver og en skal kunne påvirke strategien til Cloudworks på kort og lang sikt, som en stor del av vår suksess. Både for kundene våre og med tanke på medarbeidertilfredsheten, siden hver ny kollega, kunde og forretningspartner har innvirkning på utviklingen av Cloudworks.

Fredagskvelden

Kvelden startet med en middag på den mest populære restauranten i Gamlebyen, Caru cu Bere, som er stedet å dra for turister som ønsker å oppleve autentisk og tradisjonell rumensk mat og kultur. I henhold til skikk delte vi både mat og desserter med hverandre, og middagen ble toppet av nydelig tradisjonell dans.

Senere ruslet vi gjennom Gamlebyens ørsmå gater og terrasser, og fant et lite sted med god musikk. Vi danset oss inn i sene nattetimer mens lykkehormonene strømmet på til deilige 80-90-talls sanger.

Utforske, oppdage, slappe av

Vi hadde lagt opp til to alternativer å velge mellom på lørdagen, og vi var perfekt delt inn i to like store grupper.

Spa-teamet koste seg og samlet opp energi på det berømte spaet Therme i Bucuresti. Der koste de seg med mineralbassenger, badestuer med ulike tema, samt vannsklier. Mens de plasket rundt var det andre teamet ute på oppdagelsesferd.

Sightseeing teamet dro med undergrunnen til det største markedet i Romania, Piata Obor, der en enorm mengde ulike grønnsaker, frukt, spekemat og meieriprodukter prydet plassen i et vakkert utvalg av farger og mangfold. Vi var heldige nok til å snuble over en liten feiring av høstens innhøstingen hvor vi fikk oppleve tradisjonell musikk og dans.

Reisen fortsatte med turistbuss rundt de enorme alléene i byen med arkitektur fra både før og etter kommunismen. Ettermiddagen ble nytt på spasertur i det deilige været mellom tradisjonelle hus fra ulike områder av landet på Village Museum.

På kvelden var vi alle igjen samlet. Vår siste kveld ruslet vi rundt i Gamlebyen, og koste oss med en deilig middag på en kul takrestaurant før kvelden ble rundet av med en eksotisk drink i en nærliggende bar.

I løpet av turen skapte vi gode minner og ble bedre kjent. Vi utforsket, oppdaget og utviklet oss sammen. Det ble brukt mye tid på fine samtaler, og mindre tid på søvn. Hvem vet hvor vi skal til neste år, men forhåpentligvis blir turen like morsom som denne!