Nikolai tok et karrierebytte og gikk inn som trainee - noe eldre enn gjennomsnittet

Nikolai tok et karrierebytte og gikk inn som trainee - noe eldre enn gjennomsnittet

I en alder av 58 år er det ingen selvfølge å skifte karriere og gå inn i et felt man aldri har jobbet med før. Spesielt ikke å starte som trainee! Heldigvis for oss tok Nikolai Irgens sjansen.

Jeg syntes det var kjempegøy å starte som trainee, og jeg hadde ingen kunnskap om IAM fra før.

Helt grønn var han riktignok ikke. Nikolai har jobbet i IT-bransjen siden 1995, og hadde utgangspunkt i programmering og utvikling. Selv om han ikke hadde vært borti Identity and Access Management som eget fagfelt, var ikke innholdet helt fremmed for ham. 

Cloudworks Academy

Som trainee i Cloudworks Academy ble Nikolai innlemmet i buddy-programmet, hvor han fikk kombinere praktisk arbeid i IAM-prosjekter med et læringsprogram.

– Jeg synes det har vært helt strålende. De første ukene fikk jeg være med min tildelte buddy Kristian når han var på oppdrag hos kunder. Jeg fikk se hvordan han gikk frem og hvilke løsninger han valgte, og jeg ble fulgt opp, ivaretatt og inkludert, sier Nikolai. 

– Første gang jeg skulle dra ut alene til kunder, var jeg livredd samtidig som jeg syntes det var kjempegøy! Først og fremst var jeg veldig stolt over tilliten Cloudworks viste meg. Jeg hadde fått grundig innføring i produktene, og det var herlig å å kaste seg ut i det og føle på mestring.

Fra nyttårsrakett til IAM-konsulent

Nikolai begynte like etter juleferien det året han startet, og ble av den grunn beskrevet i sosiale medier som selskapets egen nyttårsrakett. Det viste seg å være en treffende metafor. Siden den gang har han utviklet seg i rekordfart, og har blant annet oppnådd å bli "Certified Expert" som er det høyeste sertifiseringsnivået for Identity Manager-produktet fra NetIQ by OpenText.

Nikolai har hatt en enorm læringskurve, og er nå en fullverdig IAM-konsulent. Han jobber på ulike spennende prosjekter blant annet som en av konsulentene i Cloudworks IAM DevOps teamet for å effektivisere tilgangsstyringen for Bærum kommune.

Aldri for gammel til å lære

For Nikolai har valget om å starte som trainee i Cloudworks vært helt riktig, og han forteller at han har følt seg godt mottatt og velkommen fra han startet. 

– Jeg er veldig imponert over at de tok sjansen på å ta imot en på min alder som trainee. Man blir aldri for gammel til å lære!

Og nettopp det å kunne lære nye ting er noe av det han setter stor pris på med jobben. I tillegg til kompetansedager avholdes det faste møter for de ulike teknologiene, for at konsulentene kontinuerlig skal utvikle seg. Nikolai har som mål å sertifisere seg innen flere Micro Focus-produkter, og fortsette å lære og utvikle sine ferdigheter innen Access Management og Identity Governance.

Jeg har hørt det har blitt sagt at ingen har vært inne i sine siste timer av livet og angret på at de ikke var mer på jobb. Men jeg har flere ganger tenkt at jeg synes det er så hyggelig, så jeg skulle gjerne vært her mer. Vi har et helt fantastisk arbeidsmiljø. Det er fine kollegaer, fornøyde kunder og dessuten et godt sosialt miljø. Selv på en helt perfekt søndag ettermiddag gleder jeg meg til mandag morgen!