Cloudworks + Danmark = Ekte kjærlighet!

Cloudworks + Danmark = Ekte kjærlighet!

Vi ekspanderer og har stor tro på et gjensidig kjærlighetsforhold i Danmark! Med Kim Sørensen som ny Country Manager er vi klare for å innta det danske markedet.

Siden oppstarten i 2015 har vi i Cloudworks hatt en fantastisk reise i Norge. Fra at Identity and Access Management (IAM) nærmest var en godt bevart hemmelighet som de færreste organisasjoner var bevisste, til at adopsjon av skytjenester har gjort at det har skutt fart.

Nå er vi klare for å ta den samme reisen i Danmark - og vi tror Danmark er klare for oss!

Alexander Friedensburg– Vi ser at det vi har levert i Norge også er relevant i Danmark. Vi har bygget mye erfaring og utviklet en rekke leveransekonsepter som kan overføres til det danske markedet, sier daglig leder Alexander Friedensburg.

Han er likevel tydelig på at man skal ha stor respekt for det å gå inn i en ny region. Det er viktig at satsingen er lokalt forankret. Derfor har vi fått på plass Country Manager Kim Sørensen, som skal bygge opp et dansk team.

 Kim imponerer meg virkelig. Han har masse pågangsmot og god forståelse for IAM-bransjen og hele kundereisen. Han er rett og slett et stort talent, skryter Alexander.

Inn med dansk «no bullshit»-mentalitet

Det er lett å merke pågangsmotet Alexander snakker om. Kim forteller at han og Alexander allerede fra første møte for å diskutere om han var interessert i jobben som country manager, begynte å planlegge hvordan han skulle få i gang kontoret i Danmark – ikke om han ville.

Kim Sørensen– Dette er veldig spennende tider, og mye skjer på en gang. Nå har vi lansert nye nettsider som også finnes i dansk språkdrakt. Vi har allerede møter med potensielle danske kunder og ansatte, og vi planlegger en kick-off, forteller Kim entusiastisk og i høyt tempo.

Kim tror markedet i Danmark har stort potensial for Cloudworks. Vi regner med at danske virksomheters økte adopsjon av skytjenester og utviklingen innen elektroniske identiteter (eID) som NemID og MitID, vil kjennetegne utviklingen i bransjen fremover. Dette er områder Cloudworks har jobbet lenge med og det danske markedet vil få stor nytte av den brede kompetansen og tjenestetilbudet, mener han.

Samtidig vil kanskje Cloudworks få nytte av noen danske impulser inn i bedriften:
– Vi dansker er litt mer rett på sak enn nordmenn, som kanskje er litt mer forsiktige – vi går ikke rundt grøten. Jeg skal nok bidra til at vi tør å ta litt mer plass og få mer av den danske «no bullshit»-mentaliteten inn i selskapet, sier Kim med glimt i øyet.

Ett Cloudworks – ingen siloer

Som nevnt er Kim allerede i gang med å bygge opp teamet sitt i Danmark, og han har god tro på at de skal klare å tiltrekke seg gode kandidater, selv om kampen om IT-kompetanse er tøff.

Cloudworks gjør ting litt annerledes som jeg tror er attraktivt for ansatte og som igjen kommer kundene til gode. Vi har et stort fagmiljø som er opptatt av kompetansebygging. Strukturen er flat, kulturen er jordnær, og det er en høy grad av fleksibilitet. Generelt er vi fokusert på de ansattes ve og vel, og å ha en avslappet og god arbeidsplass, sier han.

Selv om vi nå etablerer oss i Danmark er det viktig at vi skal fortsette å være ett selskap og ett fagmiljø – det skal ikke være noen siloer. Ikke Cloudworks Norge og Cloudworks Danmark – det er bare Cloudworks. Det innebærer at Kim har gått rett inn i et arbeidsmiljø med mange gode kollegaer – og at våre danske kunder får dra nytte av hele Cloudworks’ kompetanse og leveransekraft fra dag én.

Foto: Country Manager Kim Sørensen og daglig leder Alexander Friedensburg