Høydepunkter fra Oktane21

Høydepunkter fra Oktane21

Konferansen Oktane, som er det store årlige arrangementet for alle som jobber med Okta og Identity, har igjen inspirert og imponert oss. Det er også mange spennende produktnyheter å se frem til. Vår IAM-arkitekt Arne Vedø-Hansen har oppsummert Oktane21.

En imponerende produksjon

Først ønsker jeg å gi en stor kudos til Okta og arrangørene for å få mest mulig ut av en virtuell konferanse. Ikke en eneste gang opplevde jeg problemer eller svikt med tilgangen til plattformen eller til noen av øktene. Gitt mengden ting som kan gå galt, finner jeg det veldig imponerende.

Gode erstatninger for det personlige ved fysiske konferanser

Jeg synes arrangørene fant en god rytme på konferansen. Keynotes til å starte og runde av med hver dag, og fylle opp med breakout-økter av alle slag i mellom.

Mange av de personlige tingene jeg liker ved konferanser hadde gode erstatninger som eksempelvis de ulike "kontortidene" for bodene. Der kunne du koble deg opp med lyd og bilde for å snakke med eksperter på ulike områder. Du kunne stille spørsmål og diskutere ting på direkten.

Jeg tror de fleste, om ikke alle økter og presentasjoner var tatt opp på forhånd. Det betydde at da de ble kringkastet, var de som presenterte til stede direkte i chat for å svare på spørsmål underveis. Supernyttig hvis du hadde noe du ønsket å spørre eller diskutere.

A+ for innsats og utførelse!

Cloudworks' watch-party over Zoom

Siden konferansen var digital, var det enkelt å få alle i Cloudworks involvert. For den første keynoten arrangerte vi til og med et watch-party over Zoom, slik at alle fikk mulighet til å kommentere, stille spørsmål og diskutere litt underveis og i etterkant.

Oktane21 sine store produktnyheter

Okta sparer alltid noen ekte godbiter for kunngjøring på Oktane, og Oktane21 var intet unntak.

→ Okta Identity Governance

Dette kan være en game-changer. Når en kunde har hatt behov for å gjøre tilgangsrevisjon, mer involvert tilgangsforespørselsadministrasjon og resertifiseringskampanjer, har mitt inntrykk vært at Okta har vært glad for å peke på partnere og tjenester som kan tilføre dette til Okta gjennom integrering.

Okta Identity Governance skal lanseres i Q1 2022, og skal da være en del av Okta selv. Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan dette vil se ut, og følger spent med!

Her kan du lese Okta sin kunngjøring om Okta Identity Governance

→ Okta Privileged Access

I likhet med Identity Governance, omfavner Okta helhjertet behovet for full håndtering av Privileged Access som en del av sin identitet og tilgangsadministrasjon. Jeg antar at vi har sett konturene av dette i Okta Advanced Server Access allerede. Det blir interessant å se hva Okta gjør for å ta det enda lenger innen et års tid. Q1 2022 ser ut til å bli en spennende periode for alle som arbeider med Okta!

Her kan du lese Okta sin kunngjøring om Okta Privileged Access

→ Workflows også tilgjengelig for Customer Identity and Access Management

Alle som jobber med meg kan vitne om at jeg har vært en stor fan av Okta Workflows helt siden jeg fikk hendene mine på Workflows-konsollen. Jeg henter de gjerne frem når en kunde - eller vi selv - trenger å få gjennomført noen intrikate brukeroppdateringer eller noe tidkrevende og kjedelig som heller kan automatiseres.

Det er tydelig at Okta ser Workflows som et godt verktøy fremover når de tar seg tid til å lansere Workflows for CIAM på Oktane21, og samtidig gir litt innsikt i generelle forbedringer som er på vei.

Her kan du lese Okta sin kunngjøring om Workflows for CIAM

→ Okta for utviklere

Det er ingen tvil om at Okta legger vekt på CIAM-siden av identitetshåndtering. Det er ganske mange tegn på dette; anskaffelse av Auth0 og mange nyheter og økter som adresserer CIAM. Jeg tror likevel at noe av det mest fremtredende ved konferansen var hvordan Okta satte utviklere i fokus. Vi vet hvor viktig det er med støtte for egen utvikling når spesialbygde, kunderettede systemer skal bruke Okta som identitets- og tilgangs-backend.

"Okta for utviklere" var et tema på flere keynotes. Jeg tror hver breakout hadde 2 eller 3 økter fokusert på noe relatert til utviklere. Det være seg et dypdykk i vanskelighetene med å sikre SAML-tokener, oversikt over API-er, beste praksis eller en historie om hvordan en kunde brukte en funksjonalitet som Okta tilbyr for å skreddersy tjenester nøyaktig som brukerne deres trenger.

Her kan du lese mer om Okta sine nyheter for utviklere

Oktane21 er nå tilgjengelig på YouTube

Jeg er rimelig altetende når det gjelder IAM. Presentasjon av veikart for LCM? Ja, vær så snill! Kundehistorie om hvordan de håndterte en bestemt identitetsutfordring og hvordan Okta støttet dem gjennom det? You betcha! Dypdykk i hvordan du best kan håndtere OAuth og en utvikler som forklarer hvordan du unngår sikkerhetsfarer i SAML XML-analyse? Åh, ja!

Dette betyr imidlertid at etterslepet mitt på ting jeg ønsket å se, og økter jeg ønsket å gjennomgå, er betydelig. Heldigvis har Okta gjort alle øktene tilgjengelige på YouTube.

Her kan du se Oktane21 på Youtube

Vi gleder oss til produktnyhetene er klare

Med den farten Okta viser og mengden av funksjoner og funksjonaliteter som er på vei, er det bare for oss som samarbeidspartner å sørge for at vi er oppdaterte og forberedte. Når Okta omsider ruller ut disse tingene, vil vi være klare til å støtte våre kunder i å få mest mulig ut av alt sammen!